Etusivu

Kilpaileminen

WRF kannustaa aina kaikkia jäseniään kilpailemaan ja järjestämään kilpailuita. Kilpailujen järjestäminen WRF:n nimissä vuonna 2024 vaatii hakemuksen. Kilpailuasioista päättää WRF:n hallitus tai hallituksen valtuuttama henkilö. Muut henkilöt eivät voi edustaa seuraa kilpailuasioista sopimisessa.

Kilpaileminen


WRF kannustaa aina kaikkia jäseniään kilpailemaan ja järjestämään kilpailuita. Kilpailujen järjestäminen WRF:n nimissä vuonna 2023 vaatii hakemuksen.

Kilpailuasioista päättää WRF:n hallitus tai hallituksen valtuuttama henkilö. Muut henkilöt eivät voi edustaa seuraa kilpailuasioista sopimisessa.

WRF antaa mielellään apua ja tukea myös muille kilpailuiden järjestäjille, sekä toimii hyvässä yhteistyössä kilpailutoiminnan edistämiseksi.

WRF:n jäsenet voivat järjestää kilpailuja eri paikkakunnilla ja eri tasoilla WRF:n nimissä. Luvan WRF:n nimissä järjestettävään kilpailuun vuodelle 2023 myöntää hakemuksesta WRF:n hallitus. WRF anoo kilpailut ja julkaisee kutsut Kipassa.

Kilpailun järjestäjä tahon tulee hoitaa huolellisesti ja sääntöjä noudattaen kaikki tarvittavat ja asianmukaiset kilpailujärjestelyt, hankkia tuomarin/tuomarit, muut toimihenkilöt, palkinnot, ruusukkeet, laatia tarvittavat suunnitelmat, järjestää buffetin (buffet ei pakollinen) jne. WRF varaa itselleen aina oikeuden lisätä kilpailuorganisaatioon toimihenkilöitä,  toimihenkilöharjoittelijoita tai muita valvojia tai tarkkailijoita. WRF:n hallituksen edustajalle on annettava kutsu kilpailutapahtumaan. 

Kilpailujen järjestäjä maksaa WRF:lle kilpailujen järjestelykorvauksena seuraavasti: 

Seurakilpailut 25,00€ 

Aluekilpailut 50,00€ 

Kansalliset ja kansallista tasoa vastaavat kilpailut 100€

SRL:n starttimaksujen ja palkintojen maksamisen jälkeen WRF palauttaa kilpailun järjestäjälle Kipaan mahdollisesti ylijääneet lähtömaksut vähennettynä järjestelykorvauksella.

Kilpailun järjestäjätaho antaa kutsut tarkastettaviksi TPJ:lle ja lännenratsastuskomitean määräämälle kutsujen tarkastajalle ennen julkaisemista - sekä antaa kutsun tiedoksi viipymättä WRF.n puheenjohtajalle. Kutsun on vastattava hakemusta. Mikäli kutsu ei vastaa hakemusta, voi WRF kieltää kutsun julkaisemisen WRF:n nimissä kutsuttuna kilpailuna.

Kilpailun järjestäjän on toimittava hyvässä urheiluhengessä ja kaikkien voimassa olevien lännenratsastussääntöjen sekä yleisten kilpailusääntöjen mukaisesti. Kaikkien kilpailijoiden on oltava tervetulleita kilpailutapahtumaan.

Kilpailujen järjestäjä tahon on toimitettava viipymättä  tuomarin allekirjoittamat sijoituskortit ja alkuperäiset pöytäkirjat WRF:n puheenjohtajalle säilytettäväksi asianmukaisesti. Mikäli sijoituskortteja ei ole toimitettu postitse kahden kalenteriviikon kuluessa kilpailusta, pidättää WRF maksupalautuksista 100,- ja katsoo että tuomarikorttien säilytysvelvollisuus on kilpailua hakeneen tahon vastuulla.

Kilpailujen tulokset tulee julkaista Kipaan SRL:n ohjeiden mukaisesti.

Kilpailujen järjestämistä haluavan tulee toimittaa kattava ja asianmukaiset tiedot sisältävä kirjallinen hakemus hyvissä ajoin (kansallinen taso edellisen vuoden loppuun mennessä, alue ja seurakilpailut 2 kk ennen) WRF:n hallituksen käsittelyyn. Hakemuksessa on ilmoitettava vastuullinen hakeva taho ja kaikki kilpailun tason mukaisesti tarvittavat toimihenkilöt. WRF:n hallituksen ei ole pakko myöntää hakemuksesta kilpailuita järjestettäväksi WRF:n nimissä. 

Mikäli hakemus poikkeaa julkaisuun ehdotetusta kutsusta, tulee järjestävän tahon ilmoittaa WRF:n hallitukselle muuttuneet tiedot. WRF:n hallitus käsittelee muuttuneet tiedot ja hyväksyy tai hylkää hakemuksen. Mikäli tietoa muutoksista ei ole ajoissa toimitettu WRF:n hallitukselle, ja julkaisuun tarjottava kutsu ei vastaa haettua, voi WRF kieltää kilpailun järjestämisen WRF:n nimissä. 

Kilpaileminen

Tiedote Hevosten kilpailunumeroista 22.3.2021


1. Numerot annetaan numerojärjestyksessä, jokaiselle hevoselle oma. Tämä sisältää sen ettei numeroa voi siirtää eikä toivoa. Numero on pysyvä eikä vapaudu uudelleen käyttöön hevosen kilpailu-uran päättymisen jälkeen.

2. Numeroa pyydetään KIPAn Kysy apua nappulan takaa ja sen saa viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tämä sillä edellytyksellä ettei mitään suuria selvityksiä hevosen osalta tarvita.

3. Mikäli numero tai hevonen on duplikaatti päättää kipan ylläpidosta vastaava ja komiteoiden pj yhdessä, siitä miten menetellään.

4. Edellytyksenä numeron saamiselle on se, että hevonen on lain mukaan rekisteröity Hippokseen tai mikäli kyseessä on lyhytaikainen (alle 3 kk) Suomessa oleskelu, niin tarvitaan SRL C-lupa.

5. Kilpailun järjestäjän varanumerot ovat alkaen 1000.

6. Kilpailunumeron anominen ei edellytä SRL:n jäsenyyttä, mutta vain jäsenillä on mahdollisuus tehdä hevoskohtaisia hakuja kilpailutilastoista ja ylläpitää määrättyjä hevosten tietoja, joihin SRL:n kuulumattomat eivät pääse käsiksi koska eivät voi kirjautua KIPAan.

 

Tarkennus  hyväksyttyjen kypäräluokitusten osalta  11.2.2021 /  Lisäksi WRF muistuttaa että westernissä kilpaillaan 2021 kypärä päässä, (ei perinteinen stetson).

Seuraavat kypäräluokitukset ovat myös hyväksyttyjä vuonna 2021 lännenratsastuksessa:

  • American ASTM F1163: 2004a ja sen jälkeiset päivitykset.
  • American Snell E2001 and E20016.

Tiedote Hevosten kilpailunumeroista 22.3.2021

Kilpailuluvat:


Kotimaassa kilpailemisen edellytyksenä on, että ratsastaja on maksanut jäsenmaksunsa ja kilpailulupansa. Tarkistathan vielä ennen kilpailuihin ilmoittautumista, tarvitseeko myös  hevosen vuosimaksu olla maksettuna. Kilpailuihin osallistuessa hevosen rokotukset tulee olla kilpailusääntöjen mukaiset. Kilpailuluvat tehdään itse sähköisellä lomakkeella SRL:n sivuilla ja maksetaan verkkomaksulla. 

ratsastus.fi

Hevoskohtaisen kilpailunumeron voit anoa Lännenratsastus sivustolta.

lannenratsastus.fi

Seura suosittelee keväällä järjestettävää sääntökoulutusta kaikille kilpailemisesta kiinnostuneille. Voimassa olevat kilpailusäännöt löydät SRLn sivuilta.

ratsastus.fi

 

WRF Pistejahti


WRF Pistejahdin pisteitä kerätään lännenratsastuskilpailuista ajalla 1.1. – 31.12. Jokainen hyväksytty kilpailutulos on yksi piste. Pistejahti on ratsukkokohtainen, kisakauden aikana ratsukko voi kilpailla millä tasolla tahansa, mutta pisteet huomioidaan vain ratsukon korkeimman kilpailutason mukaan. WRF Pistejahti on avoin kaikille seuran jäsenille.

Vain SRL:n sääntöjen alaiset tulokset huomioidaan pistelaskussa (ei AQHA:n, APHA:n eikä NRHA:n tuloksia). Walk&jog -luokkia 1-tasolla ei huomioida. Kaikki lännenratsastuksen lajit hyväksytään (ei rakennearvosteluluokkia). Tulokset tulee olla saatavilla Kipassa. 

Seura palkitsee vuosittain jokaisen tason voittajan. 

Ajankohtaista somessa


Seuraamalla meitä Instagramissa saat ensimmäisenä tiedon tulevista tapahtumista, kilpailuista ja muista mielenkiintoisista asioista. Jaamme myös kaikkea hevosaiheista tietoa, kuvia ja tarinoita, jotka yhdistävät meitä kaikkia hevosystäviä.

Western Riders Finland on avoin kaikille hevosihmisille, riippumatta siitä, onko sinulla kokemusta lännenratsastuksesta vai oletko vasta tutustumassa lajiin. Jäsenyys kulkee kätevästi Suomen Ratsastajainliiton kautta.

Muista ottaa Instagram-kanavamme seurantaan, jotta et jää paitsi mistään – tule mukaan WRF-yhteisön iloiseen ja hevostäyteiseen maailmaan!"

Siirry instagram sivulle