KILPAILEMINEN

TIEDOTE Hevosten kilpailunumeroista 22.3.2021

 1. Numerot annetaan numerojärjestyksessä, jokaiselle hevoselle oma. Tämä sisältää sen ettei numeroa voi siirtää eikä toivoa. Numero on pysyvä eikä vapaudu uudelleen käyttöön hevosen kilpailu-uran päättymisen jälkeen.

2. Numeroa pyydetään KIPAn Kysy apua nappulan takaa ja sen saa viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tämä sillä edellytyksellä ettei mitään suuria selvityksiä hevosen osalta tarvita.

3. Mikäli numero tai hevonen on duplikaatti päättää kipan ylläpidosta vastaava ja komiteoiden pj yhdessä, siitä miten menetellään.

4. Edellytyksenä numeron saamiselle on se, että hevonen on lain mukaan rekisteröity Hippokseen tai mikäli kyseessä on lyhytaikainen (alle 3 kk) Suomessa oleskelu, niin tarvitaan SRL C-lupa.

5. Kilpailun järjestäjän varanumerot ovat alkaen 1000.

6. Kilpailunumeron anominen ei edellytä SRL:n jäsenyyttä, mutta vain jäsenillä on mahdollisuus tehdä hevoskohtaisia hakuja kilpailutilastoista ja ylläpitää määrättyjä hevosten tietoja, joihin SRL:n kuulumattomat eivät pääse käsiksi koska eivät voi kirjautua KIPAan.

 

Tarkennus  hyväksyttyjen kypäräluokitusten osalta  11.2.2021 /  Lisäksi WRF muistuttaa että westernissä kilpaillaan 2021 kypärä päässä, (ei perinteinen stetson).

Seuraavat kypäräluokitukset ovat myös hyväksyttyjä vuonna 2021 lännenratsastuksessa:

  • American ASTM F1163: 2004a ja sen jälkeiset päivitykset.
  • American Snell E2001 and E20016.

 

Kilpailuluvat

Kotimaassa kilpailemisen edellytyksenä on, että ratsastaja on maksanut jäsenmaksunsa ja kilpailulupansa. Tarkistathan vielä ennen kilpailuihin ilmoittautumista, tarvitseeko myös  hevosen vuosimaksu olla maksettuna. Kilpailuihin osallistuessa hevosen rokotukset tulee olla kilpailusääntöjen mukaiset. Kilpailuluvat tehdään itse sähköisellä lomakkeella SRL:n sivuilla ja maksetaan verkkomaksulla. 

https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/hae-kilpailulupaa/

Hevoskohtaisen kilpailunumeron voit anoa Lännenratsastus sivustolta.

www.lannenratsastus.fi

Seura suosittelee keväällä järjestettävää sääntökoulutusta kaikille kilpailemisesta kiinnostuneille. Voimassa olevat kilpailusäännöt löydät SRLn sivuilta.

https://www.ratsastus.fi/materiaalit/kilpailusaannot/

 

WRF Pistejahti

WRF Pistejahdin pisteitä kerätään lännenratsastuskilpailuista ajalla 1.1. – 31.12. Jokainen hyväksytty kilpailutulos on yksi piste. Pistejahti on ratsukkokohtainen, kisakauden aikana ratsukko voi kilpailla millä tasolla tahansa, mutta pisteet huomioidaan vain ratsukon korkeimman kilpailutason mukaan. WRF Pistejahti on avoin kaikille seuran jäsenille.

Vain SRL:n sääntöjen alaiset tulokset huomioidaan pistelaskussa (ei AQHA:n, APHA:n eikä NRHA:n tuloksia). Walk&jog -luokkia 1-tasolla ei huomioida. Kaikki lännenratsastuksen lajit hyväksytään (ei rakennearvosteluluokkia). Tulokset tulee olla saatavilla Kipassa. 

Seura palkitsee vuosittain jokaisen tason voittajan. 

 

Kilpailujen järjestäminen WRF:n nimissä

WRF:n jäsenet voivat järjestää kilpailuja eri paikkakunnilla ja eri tasoilla. Kilpailun järjestäjä hoitaa kaikki kilpailujärjestelyt, tuomarin, muut toimihenkilöt, palkinnot, ruusukkeet, buffetin ja keräävät lähtömaksut sekä maksavat siitä tuomarin ja muiden toimihenkilöiden kulut. 

Kilpailujen järjestäjä maksaa WRF:lle kilpailujen järjestelykorvauksena seuraavasti: 

1-taso 25,00€ 

2-taso 50,00€ 

3-5 tasot 100€

 

SRL:n starttimaksujen ja palkintojen maksamisen jälkeen WRF palauttaa kilpailun järjestäjälle Kipaan mahdollisesti ylijääneet lähtömaksut vähennettynä järjestelykorvauksella.

WRF anoo kilpailut ja julkaisee kutsut Kipassa.

Kilpailun järjestäjä antaa kutsut tarkastettaviksi TPJ:lle ja lännenratsastuskomitean määräämälle kutsujen tarkastajalle ennen julkaisemista.

Kilpailun järjestäjän on toimittava voimassa olevien lännenratsastussääntöjen sekä yleisten sääntöjen mukaisesti.

Kilpailujen järjestäjä säilyttää tuomarin allekirjoittamat sijoituskortit vähintään vuoden. Kilpailujen tulokset tulee laittaa Kipaan SRL:n ohjeiden mukaisesti.

Kilpailujen järjestämistä haluavan tulee ottaa hyvissä ajoin (2-5-taso edellisen vuoden syyskuun loppuun mennessä, 1-taso 2 kk ennen) yhteyttä WRF:n hallitukseen ja ilmoittaa toivomiensa kilpailujen päivämäärä/t, jotta ne saadaan lisättyä kilpailukalenteriin.

Jäsen - pysy ajantasalla! Ota seurantaan: https://www.ratsastus.fi/lajit/lannenratsastus/

Seuraa meitä somessa